FEIEA Grand Prix 2019

FEIEA Grand Prix er det "årlige europamesterskab" for intern kommunikation, som har til formål at anerkende ekspertise og at fremme udvekslingen af best practice på europæisk plan.

Her kåres de bedste inden for hver sin kategori såsom bedste blad, bedste forside, bedste illustration eller foto og mange flere. Man kan stille op i 15 forskellige kategorier.

For hvert indsendte bidrag, bliver der udfærdiget en vurdering samt dommernes kommentarer. Det er altså en utrolig billig mulighed for at få vurderet sit blad, intranet, foto m.fl. - også selv om man ikke kandiderer til første præmien.

Bidrag til dette års Grand Prix stadig åben for input på feieagrandprix.com. Man kan man læse alt om Konkurrencebetingelserne eller hvis du bare vil vide mere om FEIEA kan du gå ind på www.feiea.eu

Bemærk, at såvel medlemmer som ikke-medlemmer af FIKOM kan deltage.
Det er blot billigere for medlemmer - 100 Euro for medlemmer og 200 Euro for ikke medlemmer.

Hvis der er tale om medier på digital form, som ikke kan distribueres via mail eller post, så kontakt os på mail@fikom.dk eller kontakt Henrik Vinther tlf. +45-3078 7978
 
Som det kan ses herunder, gik det godt for de danske deltagere de sidste år.

Der er også mulighed for at deltage til selve Grand Prix'et med præmieoverrækkelse i Zurich d. 21/11-2019 - kontakt Henrik Vinther for nærmere info.


FEIEA Grand Prix 2015

FEIEA Grand Prix 2015 er nu vel overstået, og der blev bl.a. uddelt priser til flere danske firmaer, der alle var mødt op for at deltage i festlighederne og modtage deres fortjente priser.


The Danish team bestående af JYSK, Corporate-understanding og PwC

Vinderne er:

  • JYSK: 1. plads i kategorien Photograph

  • Corporate-understanding – Nycomed : 1. plads i kategorien Strategy – ongoing project

  • JYSK: Special Merit award i kategorien Multi-language publication – single publication

Også på 2. og 3. pladserne var der dansk repræsentation

  • pwc: 2. plads i kategorien Electronic newsletter

  • JYSK: 3. plads i kategorien Newspaper/newsletter

  • Corporate-understanding – Nycomed : 3. plads i kategorien Strategy – single issue
     


Læs mere på FEIEAs hjemmeside


Foto fra FEIEA's Council Meeting i London


Mødet blev holdt i Queen's House, der i dag en del af National Maritime Museum. Det var oprindelig en del af det kongelige palads i Placentia. Det var kong James I ønske, at det skulle være hjemmet for hans Gemalinde, Anne af Danmark. Det blev ikke færdigt i hendes tid, så i stedet fik huset så besøg fra FIK i Danmark.


Generalforsamling i FIKOM

   
Vi kårede også Årets personaleblad som i år blev Aspekt fra TDC

Læs anmeldelsen og se foto fra præmieringen her

 

 

Samt uddelte rødvinslegat til tre runner-up blade.
• Pwc's "Indefra"
• Grundfos nye medarbejderavis
Professionshøjskolen Metropol's "Metroliv"

Se de generelle vurderingskriterier her

 

Et billede siger mere end hundrede ord - men holder det også?
Til at indlede generalforsamlingen havde FIK’s formand Henrik Vinther valgt at rokke lidt ved myten og give tips til hvordan man bedre udnytter fotos i bladet samt hvordan man tager det gode billede. Et godt foto starter en proces. Sætter tanker og følelser i gang.

Godt Nytår

Kære medlemmer,

et nyt år startet og vi vil snarest annoncere de første møder.
Det er vores erfaring, at mange prioriterer de arrangementer som foregår på skift hos vores medlemmer, hvor de fortæller om deres interne kommunikation og de erfaringer de har opnået.
Mit håb er derfor, at vi i det kommende år, kan få skabt nogle spændende erfa-møder hos hinanden. Vi modtager gerne forslag til nye møder eller hvis I vil fortælle om jeres interne kommunikation eller bare kan lægge lokaler til.

På bestyrelsens vegne
Henrik Vinther
Formand


FEIEA Council Meeting 2010 i Wien

I forbindelse med det årlige FEIEA Grand Prix blev der afholdt møde for repræsentanter fra de europæiske foreninger for intern kommunikation, hvor også FIK var repræsenteret.

Den forgangne sæson blev evalueret og det blev bl.a. drøftet hvordan man kunne forbedre kommunikationen og erfaringer landene imellem samt hvordan de øvrige europæiske lande, der endnu ikke er medlem, kunne tiltrækkes.


Årets personaleblad 2010 blev GO JYSK fra JYSK

JYSK vandt førstepræmien i konkurrencen om at have det bedste personaleblad i 2010, da FIK ved den årlige generalforsamling torsdag d. 30. september, uddelte prisen.

Årets personaleblad bliver udgivet af JYSK. Bladet ”GO JYSK” blev torsdag tildelt førstepræmien af Foreningen for Intern Kommunikation, der har over 80 medlemmer.

Personalebladet udgives på ni sprog fire gange om året og bliver sendt direkte hjem til næsten 8.000 medarbejdere i 10 lande.

Og udgiften til at sende bladet personligt hjem til alle medarbejdere er pengene værd.

”Et godt og gennemarbejdet internt magasin giver både dygtigere og mere tilfredse medarbejdere. Firmaets kultur bliver fælles eje, og de vigtige historier fra ind- og udland bliver fortalt og diskuteret blandt medarbejderne,” lyder motivationen fra Foreningen for Intern Kommunikation, der fortsætter:

”I GO JYSK kan medarbejderne bl.a. læse om deres nye kolleger i Kina og Bosnien-Hercegovina, og om arbejdspladsens store håndsrækning til ofrene for jordskælvet i Haiti. JYSKs personaleblad er en oplagt vinder med en vigtig mission i en tid med kraftig ekspansion i Lars Larsens efterhånden verdensomspændende butik.”

Hos JYSK bliver førstepræmien i konkurrencen modtaget med stor glæde.

”Vi betragter vores blad GO JYSK som en del af den sociale og faglige lim, der binder vores tusindvis af medarbejdere sammen på tværs af landegrænser, så alle oplever, de er en del af det JYSKe fællesskab. Og vi er da stolte af, at også andre synes, vi gør et godt stykke arbejde,” udtaler kommunikationschef Jonas Schrøder.


Generalforsamling i FIK 2010


 
Generalforsamlingen fandt i år sted hos COWI den 30. september 2010.
Med mottoet: Vi er med overalt, gav kommunikationsmedarbejder Susanne Grum Junge en  introduktion til COWI.
 
Vi kårede også Årets personaleblad som i år blev GO JYSK fra Jysk

Læs anmeldelsen og se foto fra præmieringen her

Se og læs GO JYSK her

 

Samt uddelte rødvinslegat til fire vinderblade. Læs anmeldelserne her

Se de generelle vurderingskriterier her

 

Til at indlede generalforsamlingen havde FIK inviteret Administrerende Direktør Jan Halling, Politikens Lokalaviser A/S til en lille time med oplæg og diskussion med lederen af en branchens stærkeste ”Lokalaviser”.